12 de gener del 2018
12.01.2018
Futbol. FC Barcelona

Hisenda investiga si el Barcelona va pagar a Messi amb donacions a la seua fundació

La quantitat podria ser part del seu salari - El Madrid va oferir 250 milions per a fitxar a l'argentí en 2013

12.01.2018 | 21:44
Hisenda investiga si el Barcelona va pagar a Messi amb donacions a la seua fundació

L'argentí Lionel Messi, que recentment va renovar el seu contracte amb el Barcelona, ingressarà més de 100 milions d'euros anuals explicant salari i drets d'imatge, segons publica este divendres un grup de mitjans d'investigació, entre ells l'alemany Der Spiegel, el francés Mediapart o, en Espanya, El Mundo.

Però, a més, segons la informació, que prove de l'EIC (European Investigation Collaborations), Messi podria haver rebut diners del Barcelona a través de la fundació que té el jugador, FLM. Estos pagaments s'haurien beneficiat així d'importants deduccions fiscals, en computar-se com a donacions, un mecanisme de pagament que ara investiga Hisenda, segons informa El Mundo.

Messi va pagar 12 milions d'euros a Hisenda per a regularitzar els seus comptes amb diners del Barcelona, segons esta informació, filtrada per Football Leaks. I, pel que sembla, el club va fer una transferència d'eixa quantitat a la fundació perquè el jugador no haguera de pagar la multa amb els seus diners.

Messi va firmar el seu nou contracte el 25 de novembre, després d'un llarg pols amb el club, la qual cosa indica que el contracte definitiu és "almenys tan avantatjós com el del 30 de juny", va assenyalar Mediapart.

Segons els termes d'este contracte, la 'Pulga' tindrà uns ingressos fixos de més de 70 milions d'euros (85% de salari i 15% de drets d'imatge), que s'afegiran a una prima de firma de contracte de 63.5 milions d'euros i a 'bonus de lleialtat' de 70 milions d'euros, sempre que no deixe el club abans del final de contracte, en 2021.

L'oferta de 250 milions del Reial Madrid


A més el grup de mitjans d'investigació va informar d'un acostament del Reial Madrid a l'argentí. Mediapart informa d'un correu electrònic enviat per l'advocat de Messi, Iñigo Juárez, al pare del jugador, Jorge, el 23 de juny de 2013, en el qual el primer hauria explicat al segon que el club blanc estava disposat a pagar la clàusula de rescissió del futbolista en l'època, 250 milions d'euros.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis Cine