18 de maig de 2018
18.05.2018
40 Años
40 Años
torrent torrent

Josep Ramón Sanchis aconseguix el Premi Samaruc al bibliotecari de l'any

17.05.2018 | 22:44
Josep Ramón Sanchis aconseguix el Premi Samaruc al bibliotecari de l'any

L'Associació de Bibliotecaris Valencians ha decidit en la XXVI edició dels Premis Samaruc de literatura infantil i juvenil guardonar com a bibliotecari de l'any a Josep Ramón Sanchis, bibliotecari i arxiver municipal de Torrent, que precisament es va jubilar l'any passat. S'ha volgut reconéixer la labor realitzada per Sanchis en les seues 37 anys al capdavant dels fons bibliogràfics torrentins.

«Vaig rebre la notícia que em concedien el premi amb molta alegria i agraïment. Ja fa quatre anys vaig presentar el premi de la bibliotecària de l'any a Carme Botete García, de Manises i ara m'ha tocat a mi. Sóc un privilegiat perquè treball fent el que m'agraden i damunt m'agrada», recorda. El premi li serà entregat en una gala el pròxim 1 de juny, i serà presentat per la bibliotecària d'Aldaia, Pilar Sánchez , a petició del propi Josep.

Josep Ramón Sanchis, nascut a Aldaia encara que veí de Torrent des de fa 36 anys, ha viscut el canvi que ha experimentat la biblioteca de Torrent, no solament quan espai, passant del recolliment de la Casa de la Cultura a l'amplitud i modernitat de l'edifici Metro, sinó també dels usos i el perfil dels usuaris.

«En els 80, hi havia poques persones majors i moltíssimes criatures, cada vesprada podrien acudir 400 o 500 xiquets. Internet estava donant els seus primers passos i encara la biblioteca es usava també per a realitzar consultes», recordava. Va ser precisament l'arribada dels ordinadors i les noves tecnologies les que van modificar els usos de la biblioteca, però també millorar el servici bibliotecari. «El primer ordinador que vam tindre va ser per eixa època, en els 80, era tot amb disquets catalogàvem tots els fons amb fitxes, que es duplicaven moltes vegades, era un altre món i va aparéixer la informàtica i vam haver de reconvertir els fons en base de dades. Molt treball però sempre ens hem adaptat», recorda.

Ara, des de la seua jubilació, té més temps per a dedicar-se a una altra de les seues passions, la investigació, amb treballs sobre l'AGLA, els maquis o la fotografia.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook